www.reader-readers.nl

 

UW MANDJE ( 0 stuks )

HOOFDPAGINA

GEHELE AANBOD

ZOEKEN
  

INFORMATIE

CONTACT

LINKS

   

Drie gigantisch afgeprijsde boeken. Nu geen 15.95 of 16.00 maar slechts 5.00.. Zie: `De onzalige drie-eenheid`, `De hoogvlieger`en `Veertig woorden voor verdriet`.


SORTEREN OP: Titel / Schrijver / Uitgever / Prijs / Categorie    VOLGORDE: /     PAGINA: 1 van 5

ISBN: Geen ISBN

AAN MANDJE
TOEVOEGEN
 Titel: De tweelingen Beb en Bob
Schrijver: Jehu, Felicie
Uitgever: Ned. Drukkers en Uitgevers Mij C. Misset - Doetinchem
Kenmerken: Gebonden, hardcover, curiosum.
Prijs: 15,00 EUR
Categorie: Antiquarisch/Strips
ISBN: Geen ISBN
Afmetingen: 13x20x1cm
 Staat: Goede staat.

Omschrijving
Intro: `Op klokslag vier opende zich de groote deur der school en nu duurde het niet lang of de leerlingen kwamen bij groepjes naar buiten, eerst de kleintjes, daarna de wat ouderen. Toen de beurt gekomen was aan de vierde klasse, drongen de tweelingen Ben en Bob vooruit, zich niet storend aan de waarschuwende stem van de onderwijzeres die hun zeide, tot buiten op hun plaats te blijven. De juffrouw schudde lachend haar hoofd.`


ISBN: geen

AAN MANDJE
TOEVOEGEN
 Titel: Droomkoninkje
Schrijver: Heijermans, Herman
Uitgever: Van Holkema & Warendorf, 1923, 14e dr.,312 pag`s
Kenmerken: Gebonden, hardcover
Prijs: 25,00 EUR
Categorie: Antiquarisch/Strips
ISBN: geen
Afmetingen: 15x19x4,1cm
 Staat: Zeer goed geconserveerd. Vier**** tot Vijf*****ster-boek

Omschrijving
Een verhaal voor grote kinderen. Met illustraties van George van Raemdonck. Fragment: `Thuis, in de jaren dat andere kleuters na schooltijd bleven ravotten en stoeien, was-ie `t gelukkigst geweest, had-ie, onbespied, maar nit losgelaten door de zoetste, liefste, aanhankelijkste, soms heet-gloeiende moederoogen, op zijn blijmoedige manier gespeeld. Want zj zag zijn horrelvoet niet. Zij praatte `r nooit over, waarschuwde niet al klopte `r hart in `r keel, zei `m geen anbgstig woord, als-ie langs `n trapleuning in wilde vaart omlaag glee, verbood niet, twijfelde niet - glimlachte enkel.`


ISBN: geen

AAN MANDJE
TOEVOEGEN
 Titel: Ons Amsterdam
Schrijver: Does, Dr. J.C. van der & Jager, J. de & Nolte, A.H., tek.: Alb. Hahn jr.
Uitgever: Gemeente Amsterdam, 1948, 1e dr., 457 pag`s, antiquarisch
Kenmerken: Gebonden, hardcover, glad gestreken papier
Prijs: 35,00 EUR
Categorie: Antiquarisch/Strips
ISBN: geen
Afmetingen: 17x24x3cm
 Staat: Perfect geconserveerde staat, als nieuw

Omschrijving
Een boek van niet te grote omvang, zoals de schrijvers zelf beweren, dat toch de geschiedenis van de stad Amsterdam volledig weergeeft. Vanaf het ontstaan tot de modernere jaren. `Het zal de belangstellende burger in kennis brengen met het verleden der stad zijner inwoning, het zal de onderwijzer en leraar tot gids dienen te zijn, het zal de rijpere jeugd in nauw contact moeten brengen met het verleden en met het heden.` De schrijvers konden daar van maapraten. De scribenten waren leraar, hoofdonderwijzer of kenden de schilders van Amsterdam, zoals tekenaar Alb. Hahn Jr. Nu het boek antiquarisch is, kunnen hun woorden aan het recentere voorbije verleden worden getoetst.


ISBN: geen

AAN MANDJE
TOEVOEGEN
 Titel: De verovering van Mexico
Schrijver: Cortes, Ferdinand
Uitgever: H.P. Leopold`s Uitgevers-maatschappij, 1e dr., 159 pag`s
Kenmerken: Gebonden, hardcover met gravureprenten uit 1692
Prijs: 15,00 EUR
Categorie: Antiquarisch/Strips
ISBN: geen
Afmetingen: 15x21x2,3cm
 Staat: Goed geconserveerd met signatuur

Omschrijving
Naar de bewerking van Dr. H.G. Bonte. Den 12den October 1492 had Christoffel Columbus bij zijn poging een westelijke doorvaart naar Indi te vinden, het kleine eiland Guanahani bereikt. Hij gaf den bewoners de naam van `Indio`s` , in de vaste overtuiging aan den oostkant van Indi te zijn; in deze waan bleef hij zijn heele leven. Deze eerste tocht bracht den grooten ontdekkingsreiziger nog naar Cuba en Haiti, dat de Spanjaarden toen de naam van Hispanolia gaven; op een derden tocht ontdekte hij `t vasteland van Zuid-Amerika, op den laatsten dat van Midden-Amerika.


ISBN: n.v.t.

AAN MANDJE
TOEVOEGEN
 Titel: De universiteit van Amsterdam in oorlogstijd
Schrijver: Groot, prof. dr. A.W.
Uitgever: Becht, 1945, 1e dr.,153 pagina`s
Kenmerken: Gebonden, hardcover
Prijs: 26,50 EUR
Categorie: Antiquarisch/Strips
ISBN: n.v.t.
Afmetingen: 20x14x1,55cm
 Staat: Perfect geconserveerd. Vijf*****ster-boek

Omschrijving
Hoe moet het oordeel luiden over de houding van de Universiteit van Amsterdam in oorlogstijd? Hoe hebben docenten en studenten zich gehouden? Welke maatstaven mogen en moeten daarbij worden aangelegd! Globaal gesproken worden twee geheel verschillende criteria gebruikt. Men vindt hetzelfde verschijnsel terug bij de beoordeling van alle instellingen, bedrijven en personen, van wat ze tijdens de bezetting hebben gedaan of niet gedaan. Diep teleurgesteld waren Zeeuwse predikanten die met hart en ziel heel verdienstelijk werk hebben gedaan en aan wie bij terugkomst van onze regering niet werd gevraagd hoe dat bijvoorbeeld in zijn werk was gegaan.


GA NAAR PAGINA:      VOLGENDE   LAATSTE