www.reader-readers.nl

 

UW MANDJE ( 0 stuks )

HOOFDPAGINA

GEHELE AANBOD

ZOEKEN
  

INFORMATIE

CONTACT

LINKS

   

Drie gigantisch afgeprijsde boeken. Nu geen 15.95 of 16.00 maar slechts € 5.00.. Zie: `De onzalige drie-eenheid`, `De hoogvlieger`en `Veertig woorden voor verdriet`.


SORTEREN OP: Titel / Schrijver / Uitgever / Prijs / Categorie    VOLGORDE: /     PAGINA: 1 van 14

ISBN: 9027463778

AAN MANDJE
TOEVOEGEN
 Titel: Handboek van de Nederlandse taal
Schrijver: Houet, Henriette
Uitgever: Het Spectrum
Kenmerken: Gebonden-hardcover, luxe uitv., 2000, 2e dr.
Prijs: 28,00 EUR
Categorie: Taal/communicatie
ISBN: 9027463778
Afmetingen: 16x24x3,7cm
 Staat: Perfecte nieuwstaat, ongebruikt, Vijf*****ster-kwaliteit

Omschrijving
Deze overzichtelijke spraakkunst is bestemd voor iedereen. Het is een compleet naslagwerk met alle belangrijke taalregels, met talloze voorbeelden van juist en onjuist taalgebruik en een uitgebreide bespreking daarvan en een schat aan info over woordenrijkdom, zinsbouw, werkwoordsvormen, verbuigingskwesties, gebruik van samenstellingen en nog veel meer. Ook tekstopbouw en stijl komen aan bod. Ingewikkelde taalzaken zijn in overzichtelijke schema`s weergegeven en de vele onderlinge verwijzingen wijzen de weg naar meer info over een onderwerp. Een uitvoerig register leidt direct naar de antwoorden op taalvragen.


ISBN: 9027426120

AAN MANDJE
TOEVOEGEN
 Titel: Prisma Twijfelgevallen Nederlands
Schrijver: Apeldoorn, dr. C.G.L.
Uitgever: Spectrum, 1991, 3e dr. (geheel herzien), 298 pag`s
Kenmerken: Paperback
Prijs: 17,50 EUR
Categorie: Taal/communicatie
ISBN: 9027426120
Afmetingen: 11x18x2,1cm
 Staat: Perfecte nieuwstaat, ongebruikt, Vijf*****ster-kwaliteit

Omschrijving
Handleiding voor verzorgd taalgebruik. Geheel herziene druk. Dit boek bewijst goede diensten aan iedereen die schrijft en met een enigszins kritische blik kijkt naar eigen teksten. In dit boek worden uiteenlopende gevallen behandeld waarin gebruikers van het Nederlands zouden kunnen twijfelen over de manier waarop iets moet worden geschreven of gezegd. Wanneer zeggen we bijvoorbeeld omdat en wanneer doordat? Wanneer is het dementi en wanneer dementie? Weet u het verschil tussen moedwillig en opzettelijk? Twijfelgevallen helpt de alerte taalgebruiker altijd en overal.


ISBN: 9027428964

AAN MANDJE
TOEVOEGEN
 Titel: Prisma Leestekens en hoofdletters
Schrijver: Vervoorn, A.J.
Uitgever: Prisma, 1991, 2e herz.dr., 67 pag`s
Kenmerken: Pocket
Prijs: 20,00 EUR
Categorie: Taal/communicatie
ISBN: 9027428964
Afmetingen: 11x18x0,7cm
 Staat: Perfecte nieuwstaat. Vijf*****-boek

Omschrijving
Wie schrijft heeft wel eens het idee dat hij voortdurend bezig is valkuilen en obstakels te vermijden. Van deze schrijfmoeilijkheden is het hanteren van de juiste interpunctie er één. Met een goede instructie en duidelijke voorbeelden kan deze moeilijkheid echter makkelijk worden overwonnen. Dit boekje bevat de voornaamste regels voor het gebruik van interpunctie en hoofdletters. Ze zijn geformuleerd in korte tekstjes. Ze geven een goed houvast aan (licht) onzekere schrijvers.


ISBN: 9033442965

AAN MANDJE
TOEVOEGEN
 Titel: De Nederlandse taalkunde in kaart
Schrijver: Smedts, W. & Paardekooper, P.C.
Uitgever: Acco,, 1999, 1e dr., 288 pag`s
Kenmerken: Paperback
Prijs: 37,50 EUR
Categorie: Taal/communicatie
ISBN: 9033442965
Afmetingen: 16x24x1,8cm
 Staat: Perfecte nieuwstaat. Vijf*****-boek

Omschrijving
Welke taalsites voor het Nederlands op internet zijn het interessants? Welk handboek over de geschiedenis van het Nederlands heeft het meest te bieden? Bestaat er een goede Nederlandstalige inleiding in de sociolinguïstiek? Welke tijdschriften publiceren veel over kindertaal? Is er ook onderzoek naar de principes van de spelling verricht? Wat hebben Nederlandse en Vlaamse psycholinguïsten zoal op hun onderzoeksagenda staan? Is er een overzicht van de leermiddelen Nederlands als vreemde taal voorhanden? Waar wordt er vooral onderzoek verricht naar de expansie van het Nederlands in de wereld? Welk voornaamwoordenboek is wetenschappelijk het beste? Dit boek geeft uitsluitsel over al deze vragen. Dertig vakspecialisten geven een kritisch overzicht van het belangwekkende op hun vakgebied.


ISBN: 9062878954

AAN MANDJE
TOEVOEGEN
 Titel: over De Uitvreter, Titaantjes en Dichtertje van Nescio
Schrijver: Bindels, Rob
Uitgever: Arbeiders Pers/Wetensch. Uitg., 1982, 1e dr., 162 pag`s
Kenmerken: Paperback
Prijs: 25,00 EUR
Categorie: Taal/communicatie
ISBN: 9062878954
Afmetingen: 15x20x1,6cm
 Staat: Perfecte nieuwstaat. Vijf*****-boek

Omschrijving
Nescio, Latijn voor `ik weet het niet`, is een pseudoniem dat, zo zal elke lezer van zijn werk kunnen beamen, het wezen daarvan zuiver weergeeft. Het niet weten, het zoeken in het pijnlijke besef toch nooit te zullen vinden, het vraagteken, de twijfel vooral zijn karakteristieken die de kern van dit bijzondere oeuvre raken. Het leven heeft mij, Goddank, bijna niets geleerd.. `Het leven heeft mij veel geleerd`, zegt de oue sok. Zo goed gekeozen als de naam is voor de lading die hij dekken moet, zo ontmoedigend is hij feitelijk voor de schrijver óver Nescio: alsof deze het dan wél zou weten. Schrijven over een uitzonderloijke figuur als J.H.F. Grönloh, die achter dit pseudoniem schuilging, is daarom een ronduit intimiderende aangelegenheid.


GA NAAR PAGINA:      VOLGENDE   LAATSTE