www.reader-readers.nl

 

UW MANDJE ( 0 stuks )

HOOFDPAGINA

GEHELE AANBOD

ZOEKEN
  

INFORMATIE

CONTACT

LINKS

   

Drie gigantisch afgeprijsde boeken. Nu geen 15.95 of 16.00 maar slechts € 5.00.. Zie: `De onzalige drie-eenheid`, `De hoogvlieger`en `Veertig woorden voor verdriet`.


SORTEREN OP: Titel / Schrijver / Uitgever / Prijs / Categorie    VOLGORDE: /     PAGINA: 1 van 5

ISBN: 9075711026

AAN MANDJE
TOEVOEGEN
 Titel: Niet om eniger Gaven of Gonsten wille
Schrijver: Kluit, J. van der
Uitgever: Promotor Publikaties
Kenmerken: Paperback met flaps
Prijs: 17,50 EUR
Categorie: Regionaal
ISBN: 9075711026
Afmetingen: 14,5x21x1,9cm
 Staat: Goed geconserveerd. Vijf*****-boek

Omschrijving
Zeven eeuwen Gasthuizen en Ziekenhuizen in Zutphen. Per 1 januari 1996 zijn de instellingen van de Stichting Oude en Nieuwe Gasthuis in Zutphen geprivatiseerd. Dit boek beschrijft de geschiedenis van deze stichting tot in de jaren negentig. De auteur, J. van der Kluit, oud-directeur-geneesheer van het ziekenhuis, geeft de lezer een goed inzicht in de geschiedenis van de gezondheidszorg in en rondom Zutphen. Interessant is de beschrijving van de geschiedenis van de gezondheidszorg in relatie tot de maatschappelijke ontwikkelingen in de afgelopen eeuwen.


ISBN: 9060113217

AAN MANDJE
TOEVOEGEN
 Titel: Gilden & Schutterijen in de Graafschap Bergh
Schrijver: Dalen, A.C.van
Uitgever: Walburg Pers, 1971, 1e dr., 218 pag`s
Kenmerken: Paperback
Prijs: 17,50 EUR
Categorie: Regionaal
ISBN: 9060113217
Afmetingen: 14x21,5x2cm
 Staat: Goed geconserveerd, Meer****-boek

Omschrijving
Dit boek is opegezet om iedere geïnteresseerde wegwijs te maken in het ingewikkelde gilden- en schutterijenwereld van Bergh. Deze zijn ontstaan in de Middeleeuwen en blijken een regelrechte voortzetting van eeuwenoude organisaties. Ze bleven in tegenstelling tot elders in Bergh voortbestaan door een streekeigen ontwikkeling...en ze overleefden de marken- en geërfdenorganisaties. Daarmee zijn ze tevens een unicum in Nederland ten noorden van de grote rivieren. Wie tussen de regels door leest kan er een stuk sociale geschiedenis in ontdekken dat naar omstandigheden van tijd en plaats gemoduleerd en gevarieerd, zich overal moet hebben afgespeeld. Met twee plattegronden gilden en hun gebied.


ISBN: n.v.t.

AAN MANDJE
TOEVOEGEN
 Titel: Heuvings haardstee
Schrijver: Hidding, Joh.
Uitgever: Callenbach
Kenmerken: Gebonden, hardcover, stofomslag
Prijs: 25,00 EUR
Categorie: Regionaal
ISBN: n.v.t.
Afmetingen: 16,5x22,5x2,7cm
 Staat: Goed geconserveerd. Meer****-boek

Omschrijving
Over liefde en geluk, voor- en tegenspoed. Veel interesante volksgebruiken uit Drente vormen de entourage. Deze roman wordt erdoor verrijkt, het boek wordt bevolkt door eenvoudige mensen. Prachtige en gave karakters zijn het. Het gaat om Egbert Heuving en diens zoon Albert en de aangenomen dochter Stina. Het geheel speelt zich af in het Moordenaarsveen en de Schattenberg. Op de achtergrond speelt familiegeld een rol. Het werd nimmer werd gevonden. Tekeningen: Anton Pieck.


ISBN: 9059940679

AAN MANDJE
TOEVOEGEN
 Titel: Het wel en wee van Welzinge-Een ambachtsheerlijkheid op Walcheren
Schrijver: Spijkerboer, G.
Uitgever: Aprilis, 2004, 1e dr., 144 pag`s
Kenmerken: Gebonden, hardcover, stofomslag
Prijs: 22,00 EUR
Categorie: Regionaal
ISBN: 9059940679
Afmetingen: 17,5x25x1,6cm
 Staat: Perfecte nieuwstaat. Vijf*****boek

Omschrijving
Aan vrijwel alle burgerlijke gemeenten in Zeeland ging een ambachtsheerlijkheid vooraf. Niet overal kwam het zover. Bij Welzinge bijvoorbeeld verliep het niet zo gesmeerd. Deze kleine ambachtsheerlijkheid bereikte niet de status van een dorp, maar het bleef een buurtgemeenschap met een nauwelijks aanwijsbare kern. Toen ook nog de kerk werd verwoest en niet meer kan worden opgebouwd, bleek het hart in een toch nog verondersteld centrum gebroken. Uiteindelijk ging Welzinge in het water ten onder. Het geval Welzinge fungeert als een kapstok waaraan allerlei zaken bij een ambachtsheerlijkheid aan de orde komen.


ISBN: n.v.t.

AAN MANDJE
TOEVOEGEN
 Titel: De Goede Woning-Doetinchem, 1920 - 1998
Schrijver: Arendsen, Gerry, Kisman, Anton & Wassink, Roy
Uitgever: De Goede Woning, 1998, 1e dr.
Kenmerken: Dwarsformaat
Prijs: 23,00 EUR
Categorie: Regionaal
ISBN: n.v.t.
Afmetingen: 25,5x20x0,7cm
 Staat: Perfecte nieuwstaat, Vijf*****boek

Omschrijving
Doetinchemse woningbouwvereniging 1920-1998. Op 1 januari 1998 is `De Goede Woning` opgehouden te bestaan en opgegaan in de nieuwe fusie-organisatie `Sité Woondiensten`. Daarmee is dit boekwerk een van de laatste publicaties van een roemruchte woningbouwvereniging. Uiteraard wordt hierin teruggekeken naar het succesvolle verleden. Dat gebeurt door diverse betrokkenen aan het woord te laten. Daaruit valt te concluderen dat `De Goede Woning` een organisatie was van ouderwetse degelijkheid en menselijkheid, twee kwalifiacties die niet meer zo geweldig scoren heden, maar die de club door de jaren heen een eersteklas naam bezorgden.


GA NAAR PAGINA:      VOLGENDE   LAATSTE